Home –  Archive
Monthly Archives: aug 2019

De beste oorthermometer uitzoeken? Let hier dan op 

Veel mensen hebben een digitale oorthermometer in huis. Snel, makkelijk en prettig in gebruik. Het meten van lichaamstemperatuur gebeurde vroeger met een kwikthermometer van glas. Deze werd dan meestal rectaal, onder de arm of in de mond gebruikt. Nadeel van deze thermometer is dat bij breuk van het glas er giftig kwik vrij kan komen. Daarnaast duurde het meten van de temperatuur lang en was het gebruik van de thermometer onprettig.  

Verschillende fabrikanten 

De oorthermometer is makkelijk te verkrijgen en er zijn verschillende fabrikanten. Maar wat moet je op letten als je op zoek gaat naar de beste oorthermometer? In de eerste plaats is het handig dat de beschermkapjes of lensfilters makkelijk te verkrijgen zijn. Je hebt er niets aan als je voorraad op is en je nergens nieuwe kunt krijgen tenslotte. 

Een ander belangrijk punt om op te letten bij de aanschaf van een nieuwe oorthermometer is de punt die in het oor geplaatst wordt. Voor het beste resultaat en het prettigste gebruik is het fijn als deze niet te groot is. Een goede oorthermometer heeft ook een positioneringshulp. Deze zorgt er voor dat je elke keer op dezelfde manier de temperatuur meet en zo worden onnodige afwijkingen tot een minimum beperkt.  

Temperatuur per oor verschillend 

Het is overigens goed om te weten dat de temperatuur tussen beide oren kan verschillen en dat dit een normaal verschijnsel is. Meet dus altijd de temperatuur in hetzelfde oor. Daarnaast kunnen ook andere factoren zorgen voor een temperatuurverschil. Wanneer er een tijde op één oor is gelegen of de oren bedekt zijn geweest, strookt de meting niet met eerdere metingen. Wacht in zo’n geval 30 minuten voordat je de temperatuur gaat meten. 

Met deze tips kun je eenvoudig de beste oorthermometer uitzoeken en altijd nauwkeurig meten.